24. 12. 2012

Belgian Ales - Vanoce 2012

Šest belgických speciálů z pivovaru Van Steenberge.

Pivo Augustijn se vaří v opatství Ghent již do roku 1295.

1. Augustijn Blond (MK 7/10je speciál charakteristický svoji jantarovou barvou s načechranou bílou pěnou, plné chuti, mírné, sladové s nádechem vanilky, při doznívání mírně hořký.
Obsah alkoholu 7,5%klášterní svrchně kvašené


2. Augustijn Brune (MK 8/10- červenohnědá lísková barva, plná chuť a mírné, velmi dobře vyvážené tóny rozinek a čokolády. Lehce nahořklé doznívání tohoto speciálu doprovází mírně suchá chuť.
Obsah alkoholu 7% - klášterní svrchně 

3. Augustijn Grand Cru (MK 9/10není speciál tolik známý jako ostatní piva z řady Augustijn, ale dle milovníků, odborníků i nadšenců se jedná nepochybně o nejlepší a nejjemnější pivo vařené v pivovaru Van Steenberge.

V tomto pivním speciálu se sdružuje nápadně suchá chuť s ovocnou chutí tripelu. Pro Augustijn Grand Cru je charakteristická slámově žlutá barva a chuť s nádechem sladu a alkoholu se suchým a hořkým dozníváním.
Obsah alkoholu 9%klášterní svrchně kvašené

4. Gulden Draak  (MK 4/10 - moc do sladka  :-(  )
V chuti piva Gulden Draak, jež lze považovat za tmavé těžké pivo, můžeme vystopovat náznaky nejen čokolády a kávy, především však portského vína.


Obsah alkoholu 10,5%speciální svrchně kvašené. Barva černá.

5. Piraat (MK 4/10 - zklamani  :-(  )
- se vyznačuje dokonalým spojením lehce nasládlé chuti s vyváženou jadrnou hořkostí chmele. Perličkou je ovšem fakt, že příznivci doutníků přísahají, že si žádné jiné pivo nevychutnají spolu s doutníkem tak impozantně jako Piraat.
Obsah alkoholu 10,5% - speciální svrchně kvašené. Barva zlatá.

6. Leute Bok (MK 8/10ale is a dark red heavy beer, top fermented and refermented in the bottle. The aroma and taste is unique and striking, not too sweet, but full and smooth on the tongue.
Obsah alkoholu 7,5%

Kasteel Tripel  (MK 4/10 - zklamani)

Kasteel Tripel je výjimečným skvostem, který ocení především zkušení a odolní pivaři. Název je odvozen od trojité fermentace, kterou prochází, s příchutí vanilky, koriandru a citrusu.
Obsah alkoholu 11%. Pivovar Van Honsebrouck.
Pivo tradiční svrchně kvašené. Barva zlatá


Nostradamus (MK 9/10 - zacatek do sladka, zaver horky - dobree)

http://www.pivnici.cz/pivo/la-caracole-nostradamus/
Nostradamus exceluje svoji specifickou chutí a nezaměnitelným aroma. V jeho tekutém nitru lze postřehnout stopy portského vína, čokolády i lehce pikantní lékořice. Jedná se o hnědé bohaté pivo, vhodné jako digestiv.
Obsah alkoholu 9%


Witheer (MK 8/10 - prijemna psenice)

Pšeničné pivo jasné žluto-zlaté barvy s pevnou krémovou pěnou, vařené podle speciálního historického receptu. Vůně vanilky a pšenice, jedinečná chuť kvasinek s tóny koriandru a pomerančové kůry.
Obsah alkoholu 5%



24.12.2012 od Jeziska

Žádné komentáře: